Skip to content

Dieren

Als ik een dier in opdracht schilder is het voor mij van belang het dier, indien mogelijk, live te ontmoeten. Dan kan ik het karakter van het dier voelen, zien, ruiken en vastleggen. De dieren kunnen op doek, hout maar ook andere materialen geschilderd worden. Prijzen: vanaf € 560,- heeft u al een portret van 40 x 50 cm. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Dierenportretten

Dieren stralen pure emoties uit. Ze zijn echt en verstoppen zich niet achter een masker. Een van mijn grote passies is dan ook het portretteren van dieren. Voordat ik aan de slag ga, wil ik ze het liefst ontmoeten (als dat mogelijk is). Ik wil hun huid aanraken, de structuur ervan ervaren. De natheid van hun neus voelen. En ze diep in de ogen aankijken.

De manier waarop ze uit hun ogen kijken en hoe ze bewegen, zegt zo veel over hun karakter. Het karakter van het dier is de leidraad voor een tekening of schilderij. Het kunstwerk is niet zomaar een kopie van een foto, maar een beeldende weergave van een persoonlijkheid.

Ieder dier is uniek en ieder persoon ook. Vooraf bespreken we welk materiaal en afmeting bij jou past. Ook hoor ik graag wat jij uniek vindt aan je dier.

Willem.

Willem

Wembe - kopie

Wembe

Tejo.

Tejo

Pilgrim.

Pilgrim

Natte_Sammy.

Natte Sammy

Mick.

Mick

Gijs2.

Gijs

Gijs1.

Gijs

Eddie.

Eddie

Bommetje.

Bommetje

Billy.

Billy

BellaDog.

Bella hond

Bella.

Bella

Bessel

Bessel

Bink

Bink

Dana

Dana

Djoeke

Djoeke

Douwe en Berend

Berend en Douwe

Eijke

Eijke

Frauke

Frauke

IMG_1815

In de wind

Isabel en Unieta 50 x 65 cm, conté op papier

Isabel en Unieta

Lady

Lady

likkende_koeienkop

Likkende koeienkop

meeuwen

Meeuwen

midden

Midden

Pduiker

Pduiker

PoesPoes 25 x 32 cm, aquarel op papier

PoesPoes

rechts

Rechts

Sjef (5)

Sjef

Sjors

Sjors

Tamar

Tamar

Wolkje

Wolkje

Parana

Parana