Skip to content

Schilderweek Frankrijk

Een unieke week schilderen in Frankrijk ervaren? Dat kan!

Wij bieden een all-inclusive schilderweek aan in het pittoreske Lison.

Deze plaats ligt midden in Normandië, op zo’n dertig minuten van Omaha en Utah Beach. Maar ook plaatsen als Saint-Lô en Bayeux liggen op een half uurtje rijden en bieden een mooie gelegenheid om cultuur te snuiven.

Verder is er in de omgeving een ruime keus aan mooie natuur, zoals parken, stranden, en haventjes, waar je je schildershart aan op kunt halen.

De schilderweek heeft als thuisbasis Villa Bariolée. Dit is een zeer fijne chambre d’hôtes in Lison. De eigenaren, Ingrid en Robert, zijn tijdens je verblijf je gastvrouw en gastheer. Mika van Vonderen van MikaKunst verzorgt de schilderactiviteiten.

De week bestaat uit zeven overnachtingen inclusief maaltijden. In vijf dagen tijd leven we ons heerlijk uit met tekenen en schilderen. De eerste twee dagen zullen veelal gevuld zijn met uitleg en basiskennis over de materialen en technieken. De overige drie dagen ga je het geleerde in de praktijk brengen. Tussendoor is er een dag vrij te besteden, zodat je op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen.

Het programma in deze schilderweek is geschikt voor iedereen, voor zowel beginners als gevorderden.

De schilderweek is inclusief materiaal:

papier, schetsmateriaal, gebruik penselen en acrylverf, schildersdoeken (maximumformaat 40 x 50 cm). Heb je zelf penselen of wil je grotere schildersdoeken gebruiken, dan kun je die zelf meenemen.

Waar

Villa Bariolée, Lison, 27 Rue du Bourg, 14330 Lison. Er zijn vijf tweepersoonskamers. Drie met een tweepersoonsbed, waarvan twee kamers met eigen douche en toilet. De derde is met gedeelde douche en toilet op de gang. Daarnaast zijn er nog twee kamers met twee losse bedden, eveneens met gedeelde douche en toilet op de gang.

Wanneer?

De schilderweek vindt plaats van 5  t/m 12 september 2020. Van 13 t/m 20 september is er een tweede schilderweek, mits er voldoende animo is.

Er is plek voor maximaal tien personen.

De schilderweek gaat door bij een deelname van minimaal zes personen.

Daarnaast zijn er nog twee kamers met twee losse bedden, eveneens met gedeelde douche en toilet op de gang.

Kosten?

De kosten voor deze week zijn € 695,00 per persoon, all-inclusive. Aanmelden kan via villabariolee@outlook.com.

Schilderen in Frankrijk

1e editie 15 t/m 22 september 2018. Film gemaakt door Piet Dees, 1 van de deelnemers tijdens deze week: